You are not logged in.
Lost Password?


Register To Post



 Bottom   Previous Topic   Next Topic

#1
FlashBoy won't flash
Posted on: 2011/10/17 19:13
Virtual Freak
Joined 2011/3/11
77 Posts
Long Time User (8 Years)
I am sure this is just something simple I'm overlooking but I have tried every version of the loader and can't get it to flash. The flash button is greyed out no matter what I do. I am aware of the padder and have successfully used it so that is not a problem. I have tried 3 computers Windows 7 64bitx2 and Windows XP 32bit all of which have successfully recognized the device and installed it. Any help would be greatly appreciated.

Thanks
Top

#2
Re: FlashBoy won't flash
Posted on: 2011/10/17 19:55
VUE(xpert)
Joined 2011/4/8
Great Britain
417 Posts
Long Time User (8 Years)
Did you click the ROM you want to flash first?

Sorry if that's obvious, just trying to help as it took me a few seconds first time round and I could easily have missed that...

Can you post a screenshot?
Top

#3
Re: FlashBoy won't flash
Posted on: 2011/10/17 20:04
Virtual Freak
Joined 2011/3/11
77 Posts
Long Time User (8 Years)
Yes I clicked the rom first

I attached a screenshot below

Attach file:



jpg  Capture12.jpg (31.27 KB)
1589_4e9c6e1e6bac1.jpg 347X233 px
Top

#4
Re: FlashBoy won't flash
Posted on: 2011/10/17 20:11
PVB Elite
Joined 2009/12/30
Netherlands
545 Posts
Highscore Top10Highscore Top ScoreContributor10+ Game RatingsLong Time User (9 Years)
Did you run it as administrator?

I also had some problems with certain versions of the program, this one works best for me!

EDIT:
LOL! You need to tick the box in front of the game you want to flash and not just select it to be able to flash, that is your problem ;)

Attach file:


rar FlashBoy.rar Size: 205.21 KB; Hits: 121
Top

#5
Re: FlashBoy won't flash
Posted on: 2011/10/17 20:15
Virtual Freak
Joined 2011/3/11
77 Posts
Long Time User (8 Years)
God that is embarrassing lol

Thanks so much
Top

#6
Re: FlashBoy won't flash
Posted on: 2011/10/17 20:21
PVB Elite
Joined 2009/12/30
Netherlands
545 Posts
Highscore Top10Highscore Top ScoreContributor10+ Game RatingsLong Time User (9 Years)
Quote:

Srimok wrote:
God that is embarrassing lol

Thanks so much


No need to be embarrassed, glad you made a screenie, that way you helped us helping you :P
Have fun using your Flashboy!
Top

#7
Re: FlashBoy won't flash
Posted on: 2011/10/17 21:55
VUE(xpert)
Joined 2011/4/8
Great Britain
417 Posts
Long Time User (8 Years)
Don't worry I had the same for a few minutes, it's no biggie!
Top

#8
Re: FlashBoy won't flash
Posted on: 2012/2/6 22:50
VB Gamer
Joined 2009/6/10
Netherlands
19 Posts
Long Time User (10 Years)
Good day to everybody.

I have a small problem(and my apologies if i'm on the wrong thread)but my flashboy doesn't flash either.

I haven't used the flashboy for a while now.
But i wanted to check a game if it was worth the purchase
in the near future.

I have tried all i could and know,but with the same result everytime.

The flashboy program works until the moment i start flashing a game.
It then states"erasing...please wait" but then nothing happens.

I have tried different usb cables,different flashboy program versions,different games(padded and none padded)and
cleaning the contacts.

Any ideas?Anybody?

Thank you for your time.
Top

#9
Re: FlashBoy won't flash
Posted on: 2012/2/7 1:26
PVB Elite
Joined 2011/3/10
USA
900 Posts
Top10 PosterLong Time User (8 Years) 30+ Game Ratings
your roms must be padded for flashboy to work with them, so trying to flash non-padded roms will not work. make sure you have the game you want to flash checked in the application (as discussed a few posts up).

i found that the cable that came with the flash boy and a 1 inch adapter that i have are the only two things that work for me. i've tried a longer cable but it failed to work, even though the flashboy was detected. i've also had mixed results with my usb expansion, so you if you are using one you might want to plug directly into the pc as well.

i'm flashing on xp sp3 without issue. i've read that on vista and 7 you may need to run the program in the "administrator" mode.

keep debugging and let us know how it turns out.

edit:: i've just attached the version of the flashing software that i am using for my fb+. give it a try!

Attach file:


7z FlashBoy.7z Size: 187.28 KB; Hits: 115
Edited by Lester Knight on 2012/2/7 1:40
Top

#10
Re: FlashBoy won't flash
Posted on: 2012/2/7 20:34
VB Gamer
Joined 2009/6/10
Netherlands
19 Posts
Long Time User (10 Years)
I have tried everything that you have suggested but it still doesn't work.

I have windows xp S3.

When i purchased the flashboy in 2009 it didn't work either.
So i had it send back for repair and when it came back it worked fine.
(Faulty solder as i recall)

I am afraid that it has the same problem again but i can't quite seem to understand why that could happen,i haven't used it for over a year!(i know,shame on me ;) )

I have one last resort i could try,
but if that doesn't work i'm afraid it broken.

In 2009/2010 i had an older pc and it worked properly on that.
I recently have gotten a new pc on which it doesn't seem to work.

So i,m gonna hook that old pc up and try it on that.

Any other suggestions are very welcome.
Top

 Top   Previous Topic   Next Topic


Register To Post