You are not logged in.
Lost Password?


Register To Post



 Bottom   Previous Topic   Next Topic

#1
Right-hand column intermittant
Posted on: 2007/12/5 22:25
PVB Elite
Joined 2003/7/26
USA
1465 Posts
PVBCC EntryCoderContributorSpecial AchievementTop10 PosterHOTY09 EntryLong Time User (15 Years) App Coder20+ Game RatingsPVBCC 2013 Entry
This has been happening for a while, and I'm finally reporting it

Sometimes the right column on the news page ("Did you know...", Recent posts, etc.) doesn't appear. It usually comes back when I refresh, but its still mildly annoying...

I know you're busy, but if you could take a look at it when you get a chance, that would be great.

Thanks
Top

#2
Re: Right-hand column intermittant
Posted on: 2007/12/5 23:00
PVB Elite
Joined 2003/7/25
USA
1507 Posts
PVBCC 1stCoderContributor#3 PosterHOTY09 EntryLong Time User (15 Years) App CoderPVBCC 2010 EntryPVBCC 2013 Entry
I've never had that problem... are you using IE/Firefox/etc? I always use Firefox, so if it's a problem with IE, I dunno.

DogP
Top

#3
Re: Right-hand column intermittant
Posted on: 2007/12/6 13:42
Administrator
Joined 2000/1/8
Germany
2519 Posts
Highscore Top10Highscore Top ScoreCoder#1 PosterHOTY09 1stLong Time User (15 Years) App Coder90+ Game Ratings
it happens, for example, if you select another language while being on the frontpage. it's one of the problems of the xoops system, so i had to hack it to fix that. it does not happen often, so i never bothered to look into it. anyone else finding it too annoying to not getting fixed? ;)
Top

#4
Re: Right-hand column intermittant
Posted on: 2007/12/6 20:26
PVB Elite
Joined 2003/7/26
USA
1465 Posts
PVBCC EntryCoderContributorSpecial AchievementTop10 PosterHOTY09 EntryLong Time User (15 Years) App Coder20+ Game RatingsPVBCC 2013 Entry
I use Opera 9.24, and I don't go through the front page (I bookmarked the news page) so it isn't the same problem, but could be related to it or to the hack.
Top

#5
Re: Right-hand column intermittant
Posted on: 2007/12/7 1:16
Administrator
Joined 2000/1/8
Germany
2519 Posts
Highscore Top10Highscore Top ScoreCoder#1 PosterHOTY09 1stLong Time User (15 Years) App Coder90+ Game Ratings
with frontpage i meant the first page with news and blocks. but yeah, when logging in through the start page (www.vr32.de) the same happens, i think.
it's probably the post vars interfering somehow?
Top

#6
Re: Right-hand column intermittant
Posted on: 2008/3/11 10:19
PVB Elite
Joined 2003/7/26
USA
1465 Posts
PVBCC EntryCoderContributorSpecial AchievementTop10 PosterHOTY09 EntryLong Time User (15 Years) App Coder20+ Game RatingsPVBCC 2013 Entry
I think I narrowed it down to some code that's called when a "?PHPSESSID=" is added to the "http://www.vr32.de/modules/news/index.php" URL.

If I delete that, the sidebar loads.
Top

#7
Re: Right-hand column intermittant
Posted on: 2008/3/11 14:41
Administrator
Joined 2000/1/8
Germany
2519 Posts
Highscore Top10Highscore Top ScoreCoder#1 PosterHOTY09 1stLong Time User (15 Years) App Coder90+ Game Ratings
found the problem, but in kernel/module.php, line 389.

if (preg_match("/[^\?]*index\.php$/i", $_SERVER['REQUEST_URI']) && $xoopsConfig['startpage'] == $this->getVar('dirname'))

the preg_match makes the right hand column disappear when any get variable is attached to the address.
only removing the preg_match or the [^\?] from it would not work, because i don't want the side bar show when reading articles for example, but only on the start page.
so now i only have to fully understand that logic to allow the ?lang variable. ;) does anyone have a link or keyword to search for?


EDIT: finally fixed this. :)
Edited by KR155E on 2009/3/16 18:34
Top



Register To Post